Hayvanların Maceralarını Anlatan En İyi Filmler

26.01.2023 Deniz Öz


Başta çocuklar olmak üzere birçok kişi hayvan karakterlerin bulunduğu filmleri ilgi çekici bulur. Hayvan filmlerinin bu denli ilgi çekmesinin ve popüler olmasının ardında birçok neden vardır ve bu nedenlerin başında da dostlarımızın hayatlarımızdaki doldurulması zor yerleri gelir. Hayvanlar özellikle hikayenin ana parçalarından biri olduğunda hem izlemesi keyifli bir macera hem de duygusal bir deneyim yaşanır. Konuşan hayvanların olduğu fantastik filmlerden, gerçek yaşamdan karakterlerin bulunduğu filmlere kadar içerisinde hayvan karakterlerin olduğu tüm filmler her zaman daha çok iz bırakır. Siz de hayvanların yer aldığı filmleri izlemekten keyif alıyorsanız, az sonra detaylandıracağımız eğlenceli maceraların anlatıldığı filmlerde yer alan dostlarımızın performanslarına hayran kalacaksınız.

köpek ve erkek çocuğu bir arada

Lassie Eve Dönüş

Lassie kitapları, dizisi ve filmleri ile herkes tarafından bilinen bir köpek. Dünyaca ünlü bu klasiğin en iyi filmlerinden birisi de 1943 yılında gösterime giren Lassie Come Home. Liz Taylor'un başrolü Lassie ile paylaştığı film en iyi hayvanlı filmlerden bir tanesi. Film, Lassie'nin ailesinin Lassie'yi zengin bir düke satmak zorunda kalmasını anlatıyor. Lassie ise ailesine geri dönmek için tehlikeli bir maceraya atılıyor. Lassie Come Home 2020 yılında yeniden çekilmesi ile hayran kitlesini bir hayli genişletti.

iki köpek, animasyon

Leydi ve Sokak Köpeği

Leydi ve Sokak Köpeği filmini izlememiş olabilirsiniz ama filmin ünlü spagetti sahnesini internette mutlaka görmüşsünüzdür. Bir Disney klasiği olan Leydi ve Sokak Köpeği 1955 yılında gösterime girdi. İki köpeğin bu harika aşk hikayesinde Tramp isimli sokak köpeğinin hayatı Cocker Spaniel türü olan zengin bir köpeğe aşık olmasıyla alt üst oluyor. Çocuklarla klasik bir animasyon izlemek isterseniz Leydi ve Sokak Köpeği harika bir seçenek. 2019 yılında Leydi ve Sokak Köpeği filminin bir de live action filmi çekildi.

101 Dalmaçyalı çizgi filminden bir görüntü

101 Dalmaçyalı

Bir diğer Disney klasiği olan 101 Dalmaçyalı en iyi hayvan filmleri listelerinde üst sıralarda yer alanlardan bir tanesi. Cruella de Vil ve birbirine aşık iki Dalmaçyalı'nın hayatını anlatan 101 Dalmaçyalı'nın hem live action hem de animasyon filmi bulunuyor.

yunusa elini uzatan erkek çocuğu

Flipper

1964 yılında gösterime giren Flipper, yunusların bir neslin en sevilen canlısı olmasını sağladı. Bir çocuk ile çok akıllı bir yunusun hikayesini anlatan yapım izleyenlerin kalbinde yer ediniyor. Yapım, sırtından yaralanan bir yunusun iyileşme sürecinde koruyucu ailesinin çocuğu ile olan maceralarını konu alıyor. Flipper'ın 1963 ve 1996 yıllarında çekilmiş iki farklı filmi ve ayrıca iki de dizisi bulunuyor.

Beethoven filminden bir kare

Beethoven

Günümüzde St. Bernard köpeklerinin bu kadar sevilmesinde Beethoven'ın büyük katkısının olduğunu söylemek yanlış olmaz. 1992 yılında gösterime giren Afacan Köpek Beethoven izleyenlerin içini ısıtıyor. İki hırsız tarafından bir petshoptan çalınan köpek yavrularından birisi olan Beethoven hırsızların elinden kaçarak bir ailenin yanına saklanır. Evin işkolik babası böyle bir sorumluluğu istemese de ailenin geri kalanı Beethoven'ı bırakmak istemez. Komedi klasikleri arasında yer alan Beethoven eğlenceli bir akşam geçirmek isteyenler için ideal filmlerden birisi.

Özgür willy filminden bir sahne

Özgür Willy

En iyi hayvan filmlerinin başrolünde her zaman kediler ya da köpekler olacak diye bir şart yok. Özgür Willy'nin başrolünde katil balina Willy yer alıyor. Balina Avcıları tarafından avlanan Willy bir macera parkına kapatılır. Burada hayatı oldukça mutsuz geçen Willy'nin esaretten kurtulması için bir fırsat ortaya çıkar. Bu fırsatla birlikte Özgür Willy'nin macerası başlar.

çizgi filmden sahne

Ratatouille

Paris'te harika bir damak zevkine sahip olan Remy'nin hayatı dünyanın en ünlü şeflerinden birisi olan Auguste Gusteau'nun yemek programını izlemekle geçer. Gusteau'nun restoranın da çöpçü olan Alfredo Linguini bir gün servis edilecek çorbayı mahveder ve Remy çorbayı toparlamaya çalışan Linguini'ye yardımcı olur. Bu olay Paris en meşhur restoranında ciddi değişiklikler meydana gelmesine yol açar. Ratatouille 7'den 70'e herkesin seveceği harika bir Pixar animasyonudur.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.