Ergonomik, Tarz ve Hafif Kedi Taşıma Çantaları

20.08.2020 Deniz Öz


Kediler genellikle yaşam alanlarını terk etmek istemeseler de aileleri ile birlikte seyahat etmek zorunda kalabilirler. Hiç seyahat etmeyen bir kedinin bile sadece düzenli veteriner hekim ziyaretleri için yaşam alanından uzaklaşması gerekir. Bu noktada patili dostlarımızı konforlu ve güvenilir bir şekilde taşımamız çok önemlidir. Onların kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olan, yolculuk süresine bağlı olarak mama ve su ihtiyaçları için özelleştirilen kedi taşıma çantası modelleri arasından doğru seçimi yapmak gerekir. Günümüzde evcil hayvan bakımının öneminin artması ile birlikte çok çeşitli kedi çantası modelleri üretiliyor. Bu ürünler hafif, ergonomik ve konforlu olmalarının yanı sıra sahip oldukları şık tasarımlar ile de dikkat çekiyor. Bir kedi taşıma kutusu alırken en temel beklentileri değerlendirdikten sonra şıklığa odaklanmak da artık mümkün oluyor.

Sitemizdeki tüm kedi taşıma çantası modellerini buraya tıklayarak görüntüleyebilir, ürün detaylarının inceleyerek en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Kedi Taşıma Sırt Çantası

Kedi sırt çantası olarak da bilinen bu tasarımlar özellikle sahibi ile birlikte kısa süreli yolculuklar yapmaktan keyif alan meraklı kediler için çok ideal bir seçin. Sırt çantası olarak tasarlanan bu taşıma ürünleri herkesin kolay bir şekilde kullanması için özelleştirilmiş. Ortalama bir kedi taşıma kutusu yaklaşık olarak 1,5 kg ağırlığa sahip olabilir ve kedi ile birlikte bu çantayı uzun süreli taşımak kedi sahibi için zorlayıcıdır. Ancak sırt çantası tasarımları taşımayı kolaylaştıracak şekilde hazırlanmıştır. Bu sayede tek başına kedisini dışarı çıkarmak isteyen kişiler tarafından rahatlıkla tercih edilebilirler. Sırt çantası tasarımları astronot kedi çantası, şeffaf kedi taşıma çantası olarak da adlandırılabilirler. Tasarımlarda kedilerin dışarıyı rahat bir şekilde izlemesi ve kedi sahibinin istediği zaman kedisini görebilmesi için dayanıklı bir şeffaf yüzey bulunur.

Kedi Omuz Çantası

Kedi taşıma kutusu tasarımlarının daha gelişmiş hali olarak tanımlayabileceğimiz bu çantaların geniş ve destekli bir omuz askısı bulunmaktadır. Kedinizi tek başınıza taşırken ellerinizin serbest kalmasına ihtiyaç duyuyorsanız omuz çantaları sizin için doğru seçim olacaktır. Omuz çantalarının kullanım gereksinimlerine göre farklı tasarımları vardır. Dört yanı açılabilen tasarımları kedilerin çantaya çok daha kolay girmesine yardımcı olur. Ancak kediler çoğu zaman veteriner hekim ziyaretlerini hatırlattığı için çantaya girmek istemezler. Dört yanı açılan tasarımlar kedinin çantadan kolayca çıkması, gerekli durumlarda belirli bir tarafın açılarak veteriner hekim kontrolünün yapılabilmesi açısından yardımcı olacaktır. Omuz çantası tasarımlarının tamamı ya da bir yüzeyi şeffaf olabilir. Şeffaf ve dayanıklı bir malzemeden üretilen bu alan kedilerin merak duygularını hedefleyerek çantalara eklenir. Dışarı çıkmaktan hoşlanmayan bir kedi meraklı gözlerle rahat bir şekilde dışarıyı izleyerek daha sakin kalmayı başarır.

Fermuarlı çanta içerisinde beyaz kedi

Tekerlekli Kedi Taşıma Çantası

Tekerlekli tasarımlar kedilerin uzun mesafede kolay bir şekilde taşınmasına olanak sağlar. Kabin boy valiz görünümüne sahip olan ancak kedilerin taşınması için özelleştirilmiş bu tasarımların çekme sapı ve tekerlekleri taşımayı oldukça konforlu bir hale getirir. Bu tasarımlarda kedinin eşyalarını taşımak için kullanılabilecek ek çanta gözleri de bulunur. Dört tekerlekli tasarımlar valizin engebeli yollarda da rahat taşınmasına yardımcı olur ve kedinin taşınma esnasında sarsılmasına engel olur. Bazı tasarımlar iki tekerleğe ve bir çekme aparatına sahip olmalarına ek olarak sırt çantası olarak da kullanılabilir. Bu noktada çanta tercihini kullanım ihtiyaçlarına göre yapmak mümkün oluyor.

Kedi Taşıma Kutusu

En çok bilinen, tercih edilen ve kullanılan modeller kedi taşıma kutusu modelleridir. Bu ürünler uzun yıllar boyunca evcil hayvan sahipleri tarafından tercih edilmiştir. Klasik bir tasarımları ile bilinen bu kutular son yıllarda evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaçları ve beklentileri ile birlikte yeniden şekillenmiştir. Plastik ya da metal kapılı tasarımlar, üstten açılan kapaklı modeller, içerisinde mama ve su koyacak özel hazneleri bulunan kedi taşıma kabı tasarımları farklı ihtiyaçlara başarılı şekilde cevap veriyor. Ayrıca kedi taşıma kutusu modelleri son yıllarda farklı renk ve doku seçenekleri ile sundukları işlevselliğe ek olarak tarz görünümleriyle de dikkat çekiyor.

Kediniz için en doğru çantayı seçmek için her zaman onun ve kendinizin öncelikli ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Sonrasında kedinin boyutlarına, yapacağı yolculukların süresine göre modeller arasında eleme yapabilir ve nihayetinde farklı renk ve tasarım seçenekleri ile sunulan kedi taşıma kutusu modelleri arasından zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz Tüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.