Sen Hiç Düşündün mü? "Onun için Daha İyi Bir Dünya Nasıl Yaratabilirim?"

Sen Hiç Düşündün mü? "Onun için Daha İyi Bir Dünya Nasıl Yaratabilirim?"

20.08.2021 Deniz Öz


Royal Canin, evcil hayvanlar ile birlikte yaşayan, evcil bir hayvan ile yeni bir hayata başlayacak olan ve hatta yolu onlarla kesişen kişilere "Sorumlu Hayvan Sahipliği" hakkında bilgi vermek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Petlebi.com olarak bizim de destek verdiğimiz bu sosyal farkındalık projesinin temel amacı, tüm dostlarımızın refahını artırmak amacıyla evcil hayvan sahiplenmeyi düşünen ya da hali hazırda bu sorumluluğu üstlenen kişilerde farkındalık sağlamak.

Sağlanmak istenen farkındalık, tıpkı dostlarımızın ihtiyaçları ve hakları gibi kapsamlı.

Sağlanmak istenen farkındalığın özünde her kedinin veya köpeğin;

• Açlık ve Susuzluktan Uzak Bir Yaşam Hakkı,

• Barınma Hakkı

• Sağlık Sorunlarından Uzak Bir Yaşam Hakkı

• Korku ve Stresten Uzak Bir Yaşam Hakkı

• Kendilerini Oldukları Gibi İfade Edebilme Hakkı olduğu gerçeğinden yola çıkarak onlar için daha iyi bir dünya yaratma yolculuğunu başlatmak amacı bulunuyor.

Royal Canin hayvanlar için daha iyi bir dünya yaratma yolculuğunun Sorumlu Hayvan Sahipliği bilincinin yayılması ile gerçeğe dönüşebileceğinden yola çıkarak öncelikle "Sorumlu Hayvan Sahipliği" kavramının tanımlamasını yapıyor.

Royal Canin tarafından Sorumlu Hayvan Sahipliği şu şekilde tanımlanıyor; "Bakımı üstlenilen hayvanların hayatları boyunca ihtiyaçlarının karşılanılarak iyi bir yaşam geçirmelerinin sağlanması."

Peki bu ihtiyaçlar hangileri? İşte bu açıklama da hem mükemmel bir yapım hem de kedi ve köpek sahiplerine kapsamlı bir kılavuz sunulması ile gerçekleştiriliyor.

Sorumlu Hayvan Sahipliği bilincinin aşılanması ve gerekliliklerinin vurgulanması amacı ile 20 Ağustos tarihinde her biri eğlendirirken düşündürmeyi amaçlayan, 8 bölümden oluşan "BUNU Bİ' DÜŞÜN'' adlı mini dizi BLUTV'de gösterime girecek. Mini dizinin senaryosu Erkan Tunç'a, yönetmen koltuğu Onur Ünlü'ye, başrolü ise Ahmet Mümtaz Taylan'a ait olacak. Her bölümde hayvan sahibi olmanın sorumlulukları vurgulanırken, gerçek hayatta da sorumlu birer hayvan sahibi olan konuk oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan'a eşlik edecek.

Sorumlu Hayvan Sahipliği projesi dahilinde Petlebi.com tarafından Royal Canin markalı kedi veya köpek maması alan evcil hayvan dostlarına "Sorumlu Kedi Sahipliği Rehberi" ve/veya "Sorumlu Köpek Sahipliği Rehberi" dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Çünkü, hayvanlar için daha iyi bir dünya yaratmak mümkün. Ve dünyanın onlar için daha iyi bir yer olmaya ihtiyacı var.

Not:

Sorumlu Kedi Sahipliği Rehberi'ne buradan ulaşabilirsiniz.
Sorumlu Köpek Sahipliği Rehberi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Manifestoyu Ahmet Mümtaz Taylan'ın sesinden dinlemek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.