Tüy Dökmeyen Kısa Tüylere Sahip 8 Köpek Cinsi

Tüy Dökmeyen Kısa Tüylere Sahip 8 Köpek Cinsi

29.09.2020 Deniz Öz


Pek çok köpek cinsi tüy dökmesi ile bilinir. Tüy döken köpekler ve kediler bazı kişilerde çeşitli alerjilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Ancak bu durum isteyen her insanın bir yol arkadaşı olmasına kesinlikle engel değildir. Hem tüy dökmeyen hem de kısa tüyleri ile dikkat çeken köpek ırkları hipoalerjenik olmaları ile bilinirler. Tüy dökmeyen köpek ırkları özellikle alerjisi olan kişiler için harika bir aile üyesi olmaya adaydırlar. Alerjinin yanı sıra dökülen tüyleri kontrol etmekte zorlanan ya da zorlanacağını düşünen kişiler, evcil hayvan sahibi olmak istedikleri zaman az ya da kısa tüylü köpekler arasından bir dost seçebilirler. Ancak unutulmaması gereken kısa tüylü ve tüy dökmeyen köpeklerin de tüy bakımına ihtiyaçları olduğudur. Köpeklerin tüy bakımları için kullanabileceğiniz köpek tarak ve fırça modellerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizlere tüy dökmeyen köpekler hakkında bir yazı hazırladık, umarız keyifle okur ve sadık dostunuza bir anca önce kavuşursunuz.

çimlerde yavrularıyla birlikte duran bichon frise cinsi köpek

1. Bichon Frise

Oldukça sevimli bir görünüme sahip olan ayrıca ufak boyutları ile her apartman dairesinde keyifle yaşayabilecek olan bu sevimli köpekler hipoalerjenik kürkleri ile tanınırlar. Kısa tüylü köpekler arasında oldukça az bakım ihtiyacı olan bu cins aynı zamanda iyi bir aile dostu ve arkadaştır. En temel bakım ihtiyaçları ise ara sıra tıraş edilme gereksinimleridir.

verandada oturan mor tasmalı shih tzu cinsi köpek

2. Shih Tzu

Uzun tüyleri ilk görüşte bu cinsin çok tüy dökeceği düşünülse de aslında bu düşünce oldukça yanlıştır. Oldukça güzel ve dikkat çekici uzun tüylerin dökülme eğilimi yoktur. Tüy dökmeyen köpekler arasında en uzun tüylere sahip olanlardan birisi olan Shih Tzu cinsinin düzenli olarak taranması gevşeyen tüylerin toplanması için fazlasıyla yeterli olur.

oyuncak ayıyla birlikte oturan kahverengi kıvırcık köpek

3. Poodle

Poodle ya da kaniş olarak bildiğimiz, sevimlilikleri ve yüksek sadakatleri ile dikkat çeken bu cins az tüylü köpekler arasında yer alır. Poodle cinsinin farklı boyutları olsa da hepsinin ortak özelliği tüy dökmeyen köpekler olmalarıdır. Kıvırcık ve kısa tüylü köpekler arasında dikkat çeken bu sevimli ırk, parlak tüyleri ile her zaman harika bir görünüme sahiptir.

çimlerde oturmuş gülümseyen yorkshire terrier cinsi köpek

4. Yorkshire Terrier

Teriyer cinsi köpekler genellikle az tüylü köpekler olarak bilinirler. Bu Yorkshire teriyerleri de diğer akrabaları gibi tüy dökmeyen köpekler arasında yer almaktadırlar. Çok az tüy dökebilme ihtimali olan bu ırk hipoalerjenik köpek cinslerinden birisidir.

evin içinde oturan siyah tüylü köpek

5. İskoç Terrier

Sadık bir arkadaş olmanın yanı sıra oldukça az bakım ihtiyacı olan bu cins tüy dökmeyen köpekler arasında yer alır. Scottie olarak da bilinen bu cinsin tüy bakımı kolay olsa da iyi bir eğitim alması önemlidir. İnatçı ve özgür ruhlu olmaları bu ırkın apartman dairelerinde zorlanmasına neden olabilir. Bu nedenle hipoalerjenik olsalar da mutlaka doğru kişiler tarafından sahiplenmeleri gerekir.

taşlık alan duran iki kahverengi kıvırcık tüylü köpek

6. İrlanda Su Spanieli

Oldukça kalın ve yoğun bir kürke sahip olsa da tüy dökmeyen köpekler arasında yer alan İrlandalı Su Spanieli aynı zamanda çok zeki ve kolay eğitilebilir olması ile ünlüdür. Kendilerine özgü tüy yapıları ile oldukça sevimli bir görünüme sahip olan bu ırk, tüy dökmese de düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyar.

çimlerde oturan kahverengi beyaz köpekler

7. Schnauzer

Standart ve minyatür olmak üzere iki farklı türü bulunan bu ırkın nispeten uzun ve kabarık tüyleri olsa da bu cins hipoalerjenik olması ile ünlüdür. İyi bir bekçi köpeği, sadık bir aile üyesi ve her zaman yüksek enerjisi ile çocuklar için harika bir oyun arkadaşı olan bu köpekler, tüy dökmeyen köpekler arasında yer alsalar da düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar.

taşlı zeminde ayakta duran basenji cinsi köpek

8. Basenji

Yüksek enerjisi, dikkat çekici zekâsı ve zorlayıcı eğitimi ile daha önce köpek bakmış kişiler tarafından sahiplenmesi uygun olan bu ırk, az ve kısa tüylü köpekler arasında yer alır. Tüy dökülmesi minimumdur ve ırk hipoalerjenik olarak kabul edilir. Ayrıca bu ırkın tüy bakımı ihtiyacı da oldukça azdır.

En kısa zamanda birlikte yaşamak istediğiniz patili dostunuza kavuşabilmek için sitemizdeki ücretsiz köpek sahiplendirme ilanlarını inceleyebilirsiniz.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz Öz

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. 2020 yılından bu yana Petlebi.com blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.