Kış Aylarında Kedinizin Keyfini Yerine Getirecek Şeyler

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Uzun kış gecelerinde bizleri evimizde yalnız hissettirmeyen kedi dostlarımızın keyfini ne kadar düşünüyoruz? Pijamalarımızı, terliklerimizi giydik, takip ettiğimiz dizinin yeni sezonunun son bölümünü ya da izlemediğimiz bir filmi açıp ekranın karşısına geçtik ve tüylü dostumuz da yanımızda bitiverdi değil mi? Yumuşacık tüyleriyle, sıcacık bir şekilde geldi yanımıza sokuldu ve mırlamaya başlayarak sevgisini bize gösterdi. Bu güzel ve keyifli anları evdeyken beraber yaşıyoruz ama biz evde yokken de kedimizi oyalayacak birçok şey yapabiliriz.

Kış aylarında kedi dostlarımızın biz evde yokken uzun süreler boyunca huzurlu uykulara daldığını söyleyebiliriz. Çünkü kediler tüm memeliler arasındaki en uykucu hayvanlardır. Her gün ortalama 16 saati uyuyarak geçirirler. Bu açıdan bakıldığında, yedi yaşındaki bir kedi hayatının sadece iki senesini uyanık geçirmiştir.

Kış Aylarında Kedinizin Keyfini Yerine Getirecek Şeyler 1

Peki uykuya bu kadar düşkün kedi dostlarımızın kış aylarında keyiflerini yerine getirecek hazırlıkları yaptık mı? Mesela kedimiz nerede kalıyor? Yoksa bir yer ayarlamadığımız için kendisine bir alan belirleyip orayı tüy içinde mi bırakıyor? Ne yapsın hayvancağız biz ona uygun özerk alanlar belirlemediysek?

Kediler Sıcak Yerleri Sever

Kediler uykuyu sevdikleri gibi sıcak yerleri de severler. Eskiden olsa sobanın başına bir minder koysak hemen oraya kıvrılabilirlerdi. Şimdi ise radyatör ve kalorifer peteklerinin yakınlarını tercih etmeleri onlar için uygun olacaktır. Bütün radyatörlere monte edilebilen kedi yatakları özellikle kış aylarında kedi dostlarımızın huzurlu uyku çekmelerine güzel bir zemin sağlayacaktır. Kalorifer peteklerine asılabilecek yatak modellerine https://www.petlebi.com/kedi-petek-askiligi adresinden ulaşabilirsiniz.

Kedilerimizin özerk alanları olması gerektiğini, türleri gereği böyle alanlara ihtiyaç duyduğunu unutmamalıyız. Sevimli dostlarımızın keyfini yerine getirmek için evin farklı köşelerinde birkaç farklı alan yaratmanın da hiç sakıncası olmaz. Mesela salonun bir kenarına, farklı modelde ve farklı işleve sahip kedi yuvaları içinden tüylü dostunuzun hoşuna gidecek birini yerleştirebilirsiniz.

Kış Aylarında Kedinizin Keyfini Yerine Getirecek Şeyler 2

Kedi yuvalarını yerleştirdiğiniz alan onun sürekli kendine mesken tuttuğu bir alan olabilir. Eğer yeni yuvayı bizce uygun görülen bir bölgeye yerleştirdiysek, kedimizin bu yeni yuvasına da alışması için kedi otu spreylerinden faydalanabiliriz. Böylece kedi otunun davetkar kokusu sayesinde tüylü dostumuz yeni yuvasına da alışmış olacaktır. Kedi otlarının değişik formları bulunmaktadır. Ürün çeşitlerine ulaşmak ve bilgi sahibi olmak için https://www.petlebi.com/kedi-otu sayfasını ziyaret etmeniz yeterlidir.

Hem Eğlence Hem Dinlence

Kedimize aktivasyon katacak, oyun parkı özelliğinde, üzerinde tırmalama tahtası bulunan tasarıma sahip kedi yuvaları da birçok özelliği bir arada toplayarak kedimizin hoş vakitler geçirmesini sağlayacaktır. Uzun kış günleride miskin miskin yatmasının yanında onu harekete de geçirecek şeyler olmalı değil mi? İşte bu yuvalar tam bunun için ideal diyebiliriz. Oyuncaklı, yataklı, peluş gibi birçok çeşidi bulunan kedinizin evinde hissedeceği yuvaları tercih edebilirsiniz.

Kış Aylarında Kedinizin Keyfini Yerine Getirecek Şeyler 3

Kediler yumuşak, rahat ve sıcak yer gördüm mü dayanamaz. Koltuklarımızın üstlerini, yastıkların arasını bu yüzden mesken tutarlar. Koltuklarımızı, yastıkların arasını mesken tutmasını istemiyorsak aynı konforu ve hatta biraz daha fazlasını sunan kedi yataklarından birini neden tercih etmemiz sağlıklı olacaktır. Çeşitli malzemede ve boyutta kedi yatağı bulunmaktadır. Bu yataklar onların etrafta çok tüy dökmesini engelleyebileceği gibi bir yandan da aynı yerde huzurlu huzurlu uyumasını sağlayacaktır.

Unutmayın huzurlu ve keyifli bir kedi, en az sorun çıkaran kedidir.